EEN REIKI BEHANDELING
De reguliere geneeskunde geneest heel weinig chronische aandoeningen. Wel is de reguliere geneeskunde expert in acute geneeskunde zoals hartoperatie, transplantatie enz. Waneer de reguliere geneeskunde u niets meer te bieden heeft, kan Reiki u wellicht nodige ondersteuning geven. Reki is echter geen vervanging voor een (huis) arts.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk? 
Ten eerste is het geen massage, zie het als een vorm van handoplegging. Door de handen op een bepaalde manier op het hoofd en lichaam te leggen, zorg uw lichaam er zelf voor dat uw zelfgenezend vermogen op gang wordt gebracht.

De Reiki-terapeut die u behandeld is enkel een kanaal waar de energie doorheen stroomt en via zijn/haar handen uw lichaam bereikt. 

Een Reiki-terapeut neemt niet de symptomen over. Zij helen/genezen u niet, uw lichaam doet dit helemaal zelf. Ongelooflijk en wonderbaarlijk verhaal misschien en toch zult u verbaast zijn van het effect hiervan.

Reiki vergroot uw zelfherstellend vermogen en ondersteunt u op krachtige en natuurlijke wijze.
Reiki zal helpen om het lichaam weer in evenwicht te brengen, zodat het zich zelf kan genezen.

De meeste mensen ervaren het als een heerlijke ontspanning, rust, behaaglijk gevoel, even ontvluchten van het gejaagde leven. Bij sommige mensen kunnen er vastgeroeste emotie los komen, wat een innerlijke opluchting kan geven.

Maar het verschilt echter per persoon, omdat iedere mens een eigen individu is.
Mensen die Reikibehandelingen nemen ervaren dat, hun vitaliteit en zelfvertrouwen toeneemt.

Geef Reiki de tijd om te genezen, soms gaat dat snel en soms heel langzaam. Ditt ligt vaak aan het proces, hoe diep het zit en dat kost tijd en geduld.

Je zult ervaren dat acute pijn sneller geneest dan chronische pijn.